El Çizgileri Nasıl Okunur?
Fizyonomi analizi öncelikle kişinin yüz hatlarını okuma ile başlar. Sonrasında kişinin enerjisi değerlendirilir. Ellerine bir bütün olarak bakılarak genel bir karakter analizi yapılır.
El çizgilerini okumaya başlamak için öncelikle temel çizgilerin yerlerini ve anlamlarını bilmek önemlidir. İlk olarak, hayat çizgisi, akıl çizgisi, kalp çizgisi ve varsa kader çizgisi gibi temel çizgiler incelenir. Bu çizgiler, karakter, duygusal durum ve düşünce yapısı hakkında ilk bilgileri verir.
Çizgilerin kesişim noktaları, birbirleriyle olan ilişkileri ve nitelikleri de dikkatlice incelenir. Bir çizgi bir işaret ile kişi değerlendirilmez her özelliğin ve olayın var olabilmesi için en az 3 yere en fazla 12 alana bakılarak teyit edilir.
Bu nedenle akıl çizgisi şöyle olursa kişi şöyledir demek zordur. Kişinin genel olarak yüzünü, elini, enerjisini, burnunu hayat çizgisini ve kalp çizgisini incelemeden akıl çizgisine yorum yapmak doğru bilgiden bizi uzaklaştırır.
Fizyonomi Analizi Nasıl Yapılır?
Eğer fizyonomi ile ilgileniyorsanız bu konuyu karşı tarafa aktarana kadar zihninizin 7 aşamayı geçmesi gerekir.
1 İşaretlerin Tanınması
Kişide gördüğünüz çizgileri, işaretleri, hatları iyi tanımanız gerekir. Eldeki ve yüzdeki işaretlerin miktarını, derecesini ve ölçünü anlamak analizin ilk aşamasıdır.
Bu kader çizgisi midir?
Bu kader çizgisinin dalı mıdır?
Etki çizgisi midir?
Bu el esnek midir?
bu kare elin hangi derecesidir?
Yüzü asimetrik mi?
Kaşları uzun mu kısa mı?
Bu yıldız sembolü müdür?
gibi soruların cevabı aklınızda net olmalıdır.
Gördüğünüz işareti tanıdığınızda bu işaretin anlamını biliyor olmanız gerekir. Bu bilgiyi ezberinizden getirmeniz gerekir ve getirdiğiniz bilgiden emin olmalısınız.
Hayat çizgisinden jupitere doğru bir dal yükselmişse onun başarı ile ilgili bir işaret olduğu bilgisini getirmeniz gerekir.
2 Anlamın Bilinmesi
Gördüğünüz işaretin yani kelimenin anlamını diğer alanlardan teyit etmelisiniz.
Bu başarı çizgisinden önce kişinin kader çizgisinde bir konu var mı?
Güneş çizgisi var mı? Varsa nasıl?
Hayat çizgisi bundan sonra nasıl değişmiş?
Akıl çizgisi destekler mi?
Kişi hangi tipte bir insan?
Eli ve yüzü hangi tipte? gibi bir çok bilgiyi birleştirdikten sonra.
Siz akademisyensiniz 33 yaşında doktor olmuşsunuz sonrasında da şirketlere danışmanlık vermeye başlamışsınız da diyebilirsiniz.
Siz bir mühendissiniz 33 yaşında bir proje tamamlamışsınız sonrasında bir proje geliştirme şirketi kurmuşsunuz da diyebilirsiniz.
3 Anlamların Birleştirilmesi
Analizde ilk cümleyi etmeden önce kendimizi ne kadar bildiğimizi mutlaka sorgulamamız gerekir. Kendi özelliklerimizi, gölge yanımızı, amaçlarımızı, diğer insanlara olan genel yaklaşımımızı ölçüp tartmamız gerekir.
Bunun bir süreç olduğunu ve kendimizi tanıyana kadar da hiç bir şey yapmadan oturmamak gerektiğini de bilmek gerekir.
Kendimizde olan kusurları, çıkmazları, problemleri ve özellikleri karşı tarafa yansıtma olasılığı çok yüksektir. Çünkü herkes baktığı pencereden, pencerenin sınırları kadar alan görünür. Bizde olan ama farkında olmadığımız özellikleri karşıda görmek çok olasıdır.
Gördüğümüz özellikler karşımızdaki kişide var olan özellikler olduğu gibi bazen olmayan özellikler ve yakıştırmalar da olabilir. Bu nedenle analizlerden sonra söylediklerimizi, kendimizde de arayarak tek tek kontrol etmek bulanık olan aynamızı netleştirmemize yarar.
4 Kendini Bilme
5 Analizin Amacının Zihinde Belirlenmesi
Analize her zaman kişinin, öncelikle ruhsal gelişimini gözeterek başlamak gerekir. Çünkü kötü zannetiğimiz hastalıklar, ayrılıklar veya değişikliklerin insanın ruhsal gelişiminde önemli bir rolü olabiliceğini unutmamak gerekir.
Karşımızdaki kişinin beklentilerini yüzünden ve çizgilerinin genel durumundan aşağı yukarı tahmin ederek gerekirse sorarak sıkıştığı konuya odaklanmak ve o konuyu ele almak daha verimli ve tatmin edici bir analiz sunacaktır.
6 Bilginin Karşı Tarafa Aktarılması
Bilgiyi karşı tarafa aktarırken kesinlikle karşıdaki insanın gelişimini iyiliğini ve pozitif özelliklerini öncelemek gerekir. Bir insan çok kötü işler yapsada o insan o halde doğmadı. Yaşadıkları onu bu duruma getirdi onun ne yaşadığını neden öyle davrandığını çok iyi anlamak gerekir. Kendini onun yerine koymak gerekir.
Yargılamadan, eleştirmeden kırıcı olmadan onu anlayarak onun özelliklerini ona anlatmak gerekir. Sonrasında kendinin daha iyi bir versiyonuna gelebilmesi için fizyonomisinde görünen imkanları nasıl kullanabileceği konusunda desteklemek faydalı olacaktır.
Karşıdaki insanın düşünce yapısı, kültürü ve daha bir çok özelliği farklı olabilir. Farklı fikirleri eleştirmeye de desteklemeye de gerek olmadığını bilerek bilgi içerikli bir analizi nazik ve hoşgörülü bir uslupla aktarmak uygun olur.
7 Analizden Bilgi Edinme
Her analizden hem görülen işaretlerin hem de getirilen bilgilerin doğruluğunu kişinin onaylarından ve onaylamamalarından teyit ederek pratik bilginin geliştirilmesi gerekir.
Birisi hayır ben öyle bişey yaşamadım ben öyle değilim dediğinde. hayır sen böylesin demek doğru olmaz. Israrcılık doğru olmaz. Ben biliyorumculuk doğru olmaz.
Dikkatle kişinin o bilgiyi neden reddettiğini başka alanlardan teyit etmek gerekir.
-
Uslüpta bir hata olduğu için kabul etmemiş olabilir.
Ozaman biraz üstünden geçtikten sonra tekrar farklı bir uslupla sorarak teyit edilebilir.
-
Getirdiğiniz bilgide hata olabilir.
Diğer alanlardan o bilgi teyit edilebilir veya doğrusu kişiye sorulabilir. Önceliğin bilmek değil kişinin iyiliğini gözetmek olduğu unutulmamalıdır.
-
Gizlemek istediği bir konu olabilir.
Kişi size tam güvenmemişse sizden gizlemek istediği belki kendinden bile gizlediği bir konu veya reddettiği bir özelliği olabilir. Bu durumda yok sen böylesin diye ısrar etmek yerine kişinin güvenini kazanmak ve neden reddettiğini iyi anlamak gerekir. Bilginin doğruluğu çok merak edilirse başka analizlerde teyit etmek ısrar etmekten ve sıkmaktan daha iyidir.